čtvrtek 18. června 2015

upršený čtvrtek

pro slimíky ráj!
Poslední dny se snažím každý večer obejít zahradu a likvidovat je, potvory jedny!Ožírají hortenzii, kedlubny, pustili se do dýně!
Za každou radu jak na ně,  budu moc vděčná!

Prázdniny se blíží, plavková sezona už začala.Zatím poctivě každé ráno šlapu 4km.Jsem zvědavá,  jak mi má ,,pevná" vůle dlouho vydrží.
Ale radši se budu trochu více hýbat, než se vzdát zmrzliny a čokolády!
:-)
Mějte pohodový konec týdne.
Moc vás zdravím
Věra










17 komentářů:

  1. Věrko na slimáky mě hodně pomáhají ,, granule proti slimákům " . Je to účinné a bezpečné pro domácí mazlíčky . Jen se rozsejou po záhoně a slimáci už si je najdou , moc jim chutnají . Přeji ti pevnou vůli při šlapání . Já si kdysi koupila stejný stroj v domění , že když je doma bude mě to nutit šlapat . Nedonutilo , a stroj po letech nečinného stání skončil v jedné z posiloven , kam jsem ho darovala . Pořídila jsem si místo stroje loveckého psa :))) s ním musím ven a na docela dlouho . Kilometry utečou jako nic a ještě mám parťáka . A za nic na světě bych ho nedala . Pa a krásný den , Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Granulky zkusím,bála jsem se o kočky...S pejsanem chodím taky,Atila mě přivede na jiné myšlenky.-)Jen kdyby poslouchal.-)Hezký den .

      Vymazat
  2. Věrko co bych dala za trošku vody z nebe. U nás už je Sahara a tudíž nemám problém se slimáky. Moc krásně ti to kvete. Nemám sice loveckého psa, ale kilometry našlapu i s plyšákem. S oblibou říkám, že má chybu v matrixu a místo gaučáka mám psa turistu. Měj se krásně. Pa Rija

    OdpovědětVymazat
  3. Věruško,
    také už od loňského roku večery trávíme lovením slimáků :-o
    Je jich čím dál tím, více a letos si oblíbili stejně jako já bazalku :-(
    Bojím se granulí, že by si na nich pochutnával i náš Šíma ;-)
    Tak přeji úspěšný lov a hodně ujetých kilometrů !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko já se právě granulek bojím,aby mi je kočky nesežraly...ale asi zkusím...nebo mi slimáci sežerou všechno!Hezký víkend a moc děkuji za návštěvu.-)

      Vymazat
  4. Ač pacifistka,na slimáky používám zbraně hromadného ničení...sypu jim modré ne z nebe, ale z krabičky Vaniše na slimáky! Jediné, co se mi osvědčilo. Našim domácím miláčkům to neškodí:-) Přeji úspěšný boj;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také bojujeme se slimáky použitím granulek, to jediné na ně spolehlivě funguje, jen spotřeba je podle počasí větší či menší. A také dávám kolem záhonů pomačkané suché skořápky od vajíček, nic světaborného, ale oni se o ně pořežou když je přelézají. Dnes u nás také prší, tak jich mraky vylezou, potvory jedny španělský :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O skořápkách jsem také slyšela...už je syslím.-)Hezký víkend.-)

      Vymazat
  6. O slimejších mi ani nemluv, leje a leje, jsem zvědavá co najdu z kapusty a cuket:-))))

    OdpovědětVymazat
  7. Já bojuji s mravenci. Jsou všude a likvidují všechno a díky nim jsou všude mšice.
    Na slimáky zatím stačí modré granulky.
    Letos mám pravidelný pohyb díky vnučce. S kočárkem vyrážím na své asi 5 km okruhy.

    OdpovědětVymazat
  8. Věruško, tak jako Renatka.. rovněž sypu slimákům modré granulky.. a taky je sbírám a hážu slepicím a kachnám - ty je milují :-) Držím palečky při šlapání, vyděržaj pioněr♥ Krásně Ti kvetou růže!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Věruško, i já, i když se tomu jinak vyhýbám, na ně jdu chemií... (modré granulky). Máš můj obdiv - každé ráno!!!! Tak hodně sil!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Já zase každé ráno vyjdu na zahradu s mističkou soli a kolem jahod mě čeká padesát odstínů hnědi.Každý slizoun dostane několik zrnek soli a je klid. A mám pocit, že jich ubývá...

    OdpovědětVymazat
  11. Věruško i já mám granulky-používám ty ekologické aby neublížili žádnému domácímu mazlíčkovi a ani ježkům :o)
    Pááá

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši milou návštěvu.