pondělí 5. května 2014

zahrada

Krásné ráno přeji

Poslední dny se necítím moc dobře,tak vždy jen nakouknu a zase se schovám.
Padl na mě splín a abych pravdu řekla, nevím jak se vymotat z jedné nepříjemné situace.
V únoru jsme dostali dost ošklivý anonym.Týkal se našeho Atily.
Někdo na něj svedl veškeré hromádky,počůrané ploty...
Jenže Atilu venčíme až v neobydlené části na poli....Kdyby udělal svou potřebu na silnici,tak ji samozřejmě uklidíme!
Na ploty také nečůrá,manžel ho vodí prostředkem silnice.A až v aleji, Atísek dostane volno a může běhat.
Chodí tu dalších 14 psů...
Když přišel anonym obešla jsem sousedy a ptala se...pátrala,pokud někomu počůral Ata sloupek omluvila se...
Jaké bylo moje překvapení,když minulý týden na mě vyjela sousedka,která bydlí vedle nás.Ze Atila v noci štěká a ona nemůže spat!
Celá situace vznikla tak,ze její manžel s druhým sousedem  dali hned vedle kotce našeho psa plašič na krtky a náš Aty byl od té doby citlivější a párkrát štěkal...Rohy našich zahrad sousedí.
Plašiče před pár dny vypli a opět je klid!Bydlíme tu 4 roky a zatím nikdy Atila neštěkal celou noc,není z těch psů co štěkají bez důvodu!
Ale mrzí mě, co sousedka dokázala říci za nesmysly a nakonec jsme se dozvěděli,že jí vadí ale uplně vsechno!I to,že manžel dělá další pergolu,prý jsme si meli vzit firmu...
Vadí ji pes,máme ho dát pryč a koupit si rybičky...
Prý s paneláku šli za klidem!
Pisatelka anonymu byla ona!
Nejsme žádní lotři a s každým tu vycházíme v dobrém.Máme přátele.
Vše je o domluvě mezi lidmi.
Ale po jejím výlevu bych se nejraději odstěhovala!
Nedokážu pochopit,že se celou dobu přetvařovala a schovávala za ostatní sousedy!
Chtěla jsem se slušně domluvit...jenže to nejde.Ona křičí ty své výmysly a já nemám sílu se obhajovat.
Jak se říká,není nad dobré sousedy!
No nic nebudu fnukat:-)
Vkládám pár obrázků z naší zahrady.











A věřím,že bude lépe!
Mějte krásný týden,doufám,že se nám teplíčko brzy vrátí.
Věra

23 komentářů:

  1. Nuž Vierka, takíto "vŕtači" sú všade okolo nás. Susedku vítaj s úsmevom a ona časom uvidí, že ťa vlastne nemá čím naštvať, že s tebou nepohne. Veď život máme jeden a nenecháme si ho predsa kaziť blbcami :-)
    Pekný deň., Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně...souhlasím s Jankou. Není to snadné a hned ale zabírá to. Ono kdoví co má sousedka za problém...svůj osobní, který se tě netýká. Užívej zahradu máš ji nádhernou, těším se na další fotky ..to je pro nás panelákové úplný balzám :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Věro vykašlete se na to. Nemá cenu se rozčilovat nad lidskou blbostí... A pokud má někdo problém je to jeho problém to stejné co si o nás myslí druzí, protože Ti si zase myslí co si o nich myslí ostatní. Nahoďte úsměv a ukažte, že Vás nic nezlomí. Přeji fajnové a ničím nerušené dny. A pusu pejskovi. Lucie

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Vierka,krásne kvietky a hlavu hore pre hlúpych ľudí sa neoplatí trápiť, raz sa im to vráti.Držím palce a prajem krásne slnečné dni plné tvojho smiechu.Rena

    OdpovědětVymazat
  5. Věruš, to mi zní jako závist. I v paneláku, i v baráku potkáte zlé sousedy. My teď měli co do činění se schizofrenikem. Splín přejde, taky na mě padl :( Chce to pozitivní mysl :)

    OdpovědětVymazat
  6. Věru, držím palce, také jsem člověk, který nemá rád konflikty..ale prosím, přestaň se trápit, ať se trápí ona, když jí vše tak vadí...Inka

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím s holkama, nestojí to za trápení. Ostatní (a kolikrát zlí) lidé nemohou ovlivňovat to, jak se cítíš. Měla jsem to se sousedy podobné, pak už jsem je jen ze slušnosti zdravila, ale žádné zastavování a vybavování jako dříve. Nic špatného neděláte, nemáte se za co stydět! Hlavu czhůru a úsměv na tvář i do dušičky. zahrádka je náádhernááá.

    OdpovědětVymazat
  8. Věrko, věřím, že tě to trápí. Máme jedny sousedy, kteří když potřebovali povolení a to nebo ono, tak byli s náma zadobře. Až to všechno mají, nemluví s náma, odpovídají na pozdrav na půl pusy, teď momentálně staví vysokou zeď, která nám samože brání v krásným výhledu do krajiny. Zanadávala jsem si potichu a nechávám je být, protože ostatní sousesy máme super, scházíme se, je to na pohodu, když se nám něco nelíbí, řeknem si to. Tihle jediní jsou bokem, s nikým se nebaví, jsou zalezlí jen sami pro sebe. Kdo je chudší? My nebo oni?
    Zkus se nad to povznést, přejdi to, vím, že to mrzí, ale problém mají oni, nech je být.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  9. Věruško, to mě moc mrzí .... ne nadarmo se říká, že nejhorší je srážka s blbcem .... v takové chvíli, jsou všechny argumenty a obhajoby marné stejně si pořád melou tu svou písničku ..... proti pomluvám se člověk může bránit jenom činy, neboj oni to ostatní sousedé vidí, čí pejsek co občurává a kde dělá hromádky .... neboj, ono není nikdy nic tak žhavé, jak to na první pohled vypadá, situace se uklidní a lidé zapomenou .... a má rada co se zapšklou sousedkou .... vykopat mezi zahradami příkop a nasadit do nich krokodýly :o):o):o) ...uvidíš, že ještě bude chtít Atilu zpátky ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  10. Věru chápu jak se cítíš. A věř, že Tvoje sousedka je plná svých problémů a možná i něšťastná ze svého života a místo toho aby řešila svou situaci hledá chyby jinde a u jiných. Je to pro ní snažší a dokud si neudělá pořádek sama v sobě, tak se její postoj nezmění. Už jsem pár takových zahořklých lidí ve svém životě potkala a jediné co jsem si z toho odnesla je poznání, že nemá smysl si kvůli nim ničit nervy a stahovat se do ulity. Máš krásnou zahradu, miluješ lidi a zvířata a život užíváš. Takže hrdě nasaď úsměv a běž se projít ulicí. Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Věruško, to mě moc mrzí! Roztočený kolotoč falešných obvinění, pomluvy, lidská nepřejícnost, závist, zloba - proti tomu se těžko bojuje. Moc mě to mrzí. Věřme, že rozum zvítězí!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Posílám pozdrav a povzbuzení! Souhlasím s holkami, sousedka má problém sama se sebou (ono se to časem ukáže). Možná se nestěhovali za klidem, ale šli někam, kde je ještě nikdo nezná...Držím palce, aby bylo dobře! Marcela

    OdpovědětVymazat
  13. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
    Vidím v tom závist a problémy, které má milá sousedka sama se sebou.
    Buďte šťastná, že můžete být šťastná. Za Vámi to dobré přijde.
    Ať je brzo lépe,
    Martina

    OdpovědětVymazat
  14. Věrko, vše podstatné již bylo napsáno. Určitě má problém a řeší ho touto cestou! Je to smutné, ale ty se nenech otrávit! Kdo má rád zvířata, má rád i lidi a ty jsi dobrá dušička. Vemte Atilu a s úsměvem na jarní procházku. Přeji sluníčko nejen na obloze, ale hlavně v duši. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Věruško, poslední dobou jsem se naučila mnohé a taky jedno důležité: přijmout.. oplatit láskou, nelitovat a hlavně - netrápit se!..Nenech si vzít svou spokojennost! Paní něco řeší, ale to je její problém, NE Tvůj... přijmi ji jaká je..odpusť jí to.. a hlavně tím netrap sebe! Nepotřebuješ se obhajovat,...užívej si krásné dny s miláčkem Atilou :-) ♥☼ My bydlíme na vesnici a taky se najdou sousedi, kterým vadí kokrhání kohouta hahaha .-) jiný soused dělá zátarasy na cestě, aby se druhý nedostal domu
    :-o Někdy se nestačím divit co dokáží vymyslet a hlavně udělat.., ale to jsou naše zkoušky.. zda i přesto všechno dokážeme odpustit a milovat.. Když si to vždy v tu chvíli uvědomím a vezmu to - jako svou zkoušku .-) jééé to je úleva :-) pak jde vše opravdu snáž... a když to zvládneš... věř mi, že se ta situace - nebo jí podobná už nestane.. mohla bych vyprávět jaké zázraky se dějí :-) Přeji Ti nádherné dny a spokojennost v duši ☼♥ a kochám se krásou od Vás :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Věruško nádherná zahrádka ♥ a ze sousedky si nic nedělej i když vím že tě to moc mrzí... lidská zloba je hrozná věc :o( -- ale zrovna nedávno jsem četla jeden citát---USMÍVEJ SE PŘED LIDMI KTEŘÍ TĚ NENÁVIDÍ--ZBAVÍ JE TO SÍLY... a je to pravda pravdoucí.. nenech si od ní čerpat a brát energii ♥ Martina

    OdpovědětVymazat
  17. Věruško, vím, že mít takové sousedy je velice nepříjemné. I já jedny takové mám, ale vždy jsem se je snažila ignorovat a nepouštět se s nimi zbytečně do řeči, časem jsem zjistila, že netrpím jen já, ale i ostatní sousedé. A tak nezbývá, než se obrnit trpělivostí. Měj pěkný víkend - máš krásnou zahrádku a nenech si zkazit náladu.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  18. Štěkot psa, kokrhání kohouta, zamečení kozy, či zabučení krávy patří k vesnici stejně, jako vůně květů a zpěv ptáků.... a kdo něco z toho nesnáší, neměl se na vesnici stěhovat a otravovat tam vzduch :o)))) - a ještě sem patří vůně hnoje :o)) - to je vesnice.
    Ale ona paní - zdá se - byla patrně stejně nesnášenlivá i v tom městě, odkud, jak říká, přišla na vesnici za klidem..... a její zmínka o pergole svědčí o závisti....
    Nahodím milý úsměv :o)))), dám najevo, že mě lidská hloupost neničí....
    Mimochodem - nádherná zahrada. A taky bydlíme na vesnici, taky máme psa (velkého) a kupodivu - taky zaštěká, když má proč - u psů to tak bývá........ :o))))
    Bára

    OdpovědětVymazat
  19. Ještě jsem zapomněla dodat, že daleko horší je, když začnou "štěkat" lidé" :o)))

    OdpovědětVymazat
  20. Kamarádka řeší podobný problém, dokonce to došlo až k soudu. Ten jí sice dal za pravdu, že její psi neruší, ovšem ona se bojí, že by jí sousedé mohli psi třeba otrávit, tak je raději má doma.

    OdpovědětVymazat
  21. Jéé, koukám, že jsem ze stejného "sídliště" :-) (zabrouzdala jsem sem přes blog fizule71). Musím se přiznat, že mne jako maminku malého prcka, který se neustále válí po zemi a vše zkoumá, zdejší psí hromádky na každém kroku opravdu štvaly a štvou, ale chování Vaší sousedky mi připadá spíš jako závist, nebo nějaký její vnitřní problém, který takto ventiluje. Takových lidí je dnes bohužel spousta. Člověka to zamrzí, ale nejlepší je se nad tím povznést, a jak psala paní Susie výše, brát to jako zkoušku. Tak hlavu vzhůru!! :-) a kytičky máte náádherné!

    OdpovědětVymazat
  22. Věruško, věř, že takovýhle závistivci a zlostlivci se najdou všude :(((. Tobě přeji, ať se vše vyřeší co nejlépe! Lidi jsou horší než zvířata, říkám to stále. Pevné nervy!! Opatruj se moc, máte nádherný domeček i zahrádku, držím pěstičky. A.

    OdpovědětVymazat
  23. Na fc jsem našla brázek psa a u něj napsáno: " Milý sousede, štěkot,který často slyšíš, je opravdu můj. Jsem pes, tak štěkám,Až budu hovno, tak budu smrdět."
    Omlouvám se, ale rozesmálo mě to a vzpomněla jsem si na vaši milou sousedku :o))))
    Ještě jednou zdraví Bára.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši milou návštěvu.